Ook op dag twee jaagt Victor Campenaerts zijn roze droom na (maar dat lijkt moeilijk te worden)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook op dag twee jaagt Victor Campenaerts zijn roze droom na (maar dat lijkt moeilijk te worden)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts strandde vrijdag op een zucht van het roze met een derde plek in de tijdrit. Maar de Europese kampioen tijdrijden jaagt ook in de eerste rit in lijn nog steeds zijn droom na.

Campenaerts was met huizenhoge ambitie naar Israël afgezakt: de openingstijdrit winnen en minstens één dag in de 'maglia rosa' rijden. Dat lukte niet, want de inwoner van het Vlaams-Brabantse Winksele was twee seconden te traag om Tom Dumoulin (en Rohan Dennis) te kloppen. 

In de eerste rit in lijn probeerde Campenaerts mee te glippen in de ontsnapping van de dag, maar heel wat ploegen zagen dat niet zitten. "Ik heb maar twee bonificatieseconden nodig om in de roze trui te glippen. Waarom zou ik niet alles op alles zetten om vandaag de trui te pakken? Mijn beste optie is om mee te schuiven met de vroege ontsnapping", liet Campenaerts al weten bij Sporza

Wél Bak, géén Campenaerts

"Dit is een uitgelezen kans, maar alle ploegen hebben graag de leiderstrui omwille van de publicitaire waarde. Zal BMC me laten rijden? Ik hoop van wel", zei de Lotto Soudal-renner al voor de rit. Momenteel zijn er met Boivin, Bak en Ballerini drie renners in de ontsnapping van de dag. BMC stond niet toe dat Campenaerts mee glipte en dus lijkt het erop dat de roze droom nu helemaal weg is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties