Roze droom (ondanks plannetje) nog wat langer in de kast bij Campenaerts: "Sunweb gunde mij de roze trui wel"

Redactie
| 1 reacties
Roze droom (ondanks plannetje) nog wat langer in de kast bij Campenaerts: "Sunweb gunde mij de roze trui wel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste Giro-dag was het niet gelukt en dus probeerde Victor Campenaerts (Lotto Soudal) in de eerste rit in lijn vol voor de roze trui te gaan. Dat lukte niet, want Rohan Dennis is zondag in de laatste rit in Israël te zien in het roze.

Dumoulin moest de roze trui nog niet per se hebben, want dan kwam al het werk meteen op de schouders van Team Sunweb terecht. Campenaerts wilde profiteren, maar dat lukte niet. "Ik heb vanmorgen een praatje met Sunweb gemaakt. Die gunden het mij wel", vertelt Campenaerts in HLN. "We hoopten stilletjes dat ze bij BMC zouden denken: laat Sunweb maar zijn plan trekken met die trui. Maar natuurlijk wilden ze die ook graag."

Campenaerts wilde het dan maar proberen met de vlucht van de dag, maar BMC liet onze landgenoot niet rijden. "Ik heb het verschillende keren geprobeerd, maar het zat er niet in. Het is erg moeilijk om op het vlakke van een hele ploeg weg te rijden."

BMC slim

Uiteindelijk werden de vluchters ingerekend voor de tussensprint. "De ploeg heeft me goed geholpen. Ze hebben mij mooi achter de leadout van Rohan Dennis afgezet. Maar BMC was slim. Ze hielden ook nog een man of drie achter Dennis, en die lieten altijd het gaatje vallen. Ik moest dan ook nog in de remmen omdat ik met Drucker in gevecht zat. Ik weet, ik ben niet de snelste sprinter. Ik dacht, ik probeer het toch."

Tijdrijder Campenaerts was dus niet opgewassen tegen Dennis. "Dat is toch het moeilijkste voor mij aan koersen. Het positioneren naar een sprint, dat ligt me echt niet", bekent hij. "Ik heb ook niet veel vertrouwen in mijn eigen snelheid als ik uit een peloton moet vertrekken. Misschien is dat een werkpuntje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties