Serge Pauwels reageert ontgoocheld na 4e plek in 2e rit Tour of Yorkshire

Redactie
| 3 reacties
Serge Pauwels reageert ontgoocheld na 4e plek in 2e rit Tour of Yorkshire
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen Belgische ritzege in de Tour of Yorkshire tot dusver. Greg Van Avermaet (2e) en Serge Pauwels (4e) eindigden op dichte ereplaatsen. Die laatste probeerde het nog op de slotklim, maar dat volstond niet voor winst.

Op de korte slotklim gooide Pauwels op 300 meter van de finish zijn kaarten op tafel. "Ik had het steiler verwacht", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Ik dacht dat ik op de kleine plateau naar boven zou moeten rijden. Het was wel steil, maar toch rap. Een beetje zo’n aankomst als in Plumelec. Daarom dat ook Cort Nielsen er nog bij was. Het is wel klimmen, maar nog steeds een explosieve aankomst. Een inspanning van een minuut of vier."

"Ik ging op 300 meter van de finish. Het viel even stil en dat was net op die steile ramp, die mij al door mijn ploegmaat Scott Thwaites was getipt. Ik dacht: 'ik kan niet winnen als ik nooit in eerste positie reed'. Maar het was misschien net iets te ver om nog door te trekken tot aan de meet. Het was tussen een demarrage en een sprint. Ik ben een beetje ontgoocheld omdat ik er zo dichtbij was, maar dit is toch ook geen slechte uitslag."

Eindwinst?

Ook Pauwels kan net als Van Avermaet nog meedoen voor eindwinst. "Voor de eindzege ligt het nog open. Cort Nielsen is geen slechte coureur want hij heeft ook al eens een rit in de Vuelta gewonnen. Het gaat een lange finale zijn, een beetje zoals Luik, als dit de Waalse Pijl was. Het enige wat tegensteekt, is dat het ook zondag in de finale iets minder lastig is als vroeger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties