Tweede dag in de Giro en meteen de 28e seizoenszege voor Quick-Step Floors

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Tweede dag in de Giro en meteen de 28e seizoenszege voor Quick-Step Floors
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste rit in lijn in de Ronde van Italië is gewonnen door Elia Viviani. De sprinter van Quick-Step Floors was sneller dan de jonge Jakub Mareczko in een massasprint.

In deze eerste etappe in lijn probeerde Victor Campenaerts mee te gaan in de ontsnapping van de dag. De Europees kampioen tijdrijden stond op 2" van roze trui Tom Dumoulin en wilde wat graag zondag in het roze rijden. Maar BMC had geen oren naar een ontsnapping met onze landgenoot, want met Rohan Dennis had het zelf een kanshebber in de rangen. 

Campenaerts zijn ploegmaat Bak ging er dan maar samen met Ballerini en Boivin vandoor. Het trio kreeg nooit echt een grote voorsprong en zij werden dan ook ingerekend voor de tweede tussensprint, waar er wél bonificatieseconden werden uitgedeeld.

Dennis voor roze

Dennis hield met een straffe machtsontplooiing Viviani en ploegmaat Roelandts achter zich en reed virtueel in het roze. Daarna werden nog enkele uitvallen in de kiem gesmoord, want het moest en zou een massasprint worden.

Van der Sande solo

Op ruim twee kilometer van de streep probeerde onze landgenoot Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) het nog met een late uitval, maar ook hij werd ingerekend door de sprintersploegen. Mareczko kwam er als eerste uit, maar Viviani ging er nog erg vlot over en boekte de 28e seizoenszege van Quick-Step Floors.

Mareczko werd tweede, Sam Bennett derde. De leiderstrui is voor Rohan Dennis en BMC, iets waar Tom Dumoulin zeker niet rouwig om zal zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties