Van Avermaet grijpt nét naast ritzege: "Dit verlies kan misschien zondag in ons voordeel spelen"

Redactie
| 1 reacties
Van Avermaet grijpt nét naast ritzege: "Dit verlies kan misschien zondag in ons voordeel spelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net geen ritzege voor Greg Van Avermaet in de Tour of Yorkshire. Niet getreurd, want de BMC-renner doet nog volop mee in de strijd om de eindzege.

Van Avermaet werd vrijdag nipt geklopt door Magnus Cort Nielsen. "Misschien was dit wel iets te zwaar na mijn rustperiode, maar ik voelde me redelijk goed", vertelt Van Avermaet in Het Nieuwsblad. "Ik had ook niet verwacht dat ik hier meteen met tien lengtes voorsprong ging winnen. Ik denk dat Cort Nielsen echt sterk was. Ik ben op het juiste moment aangegaan, op het juiste moment vertrokken. Dus was hij gewoon sterker."

"Of die 1,8 kilometer te lang was? Op dit niveau moet ik dat wel aankunnen. Ik ga niet zeggen in de Tour, maar zelfs daar zou ik moeten mee zijn. Dit zijn wel mijn klimmen. Het is iets minder wringen, iets minder snel en dat moet in mijn voordeel zijn. Iets korter kan nog iets beter zijn omdat ik dan echt mijn explosiviteit kan uitspelen. Maar alle krediet naar de gast die wint."

"Ik ga niet lossen zondag"

Geen ritzege, maar door een tweede plek in de stand houdt Van Avermaet zijn kansen op eindwinst gaaf. "Ik ga sowieso meedoen. Ik ga niet lossen zondag. Cort Nielsen? Dat is een beetje spelen, hé. Ik had liever gewonnen, maar aan één kant ben ik ook content dat we de koers niet moeten controleren zondag."

"Wij zijn maar met vijf man, want Bohli is nog gevallen. Dan zit je maar met vier helpers en dan wordt het heel moeilijk om de koers te controleren. Dit verlies kan misschien zondag in ons voordeel spelen. Omdat Astana het moet doen", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties