"Ik had dit nooit durven voorspellen toen ik begon met fietsen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Ik had dit nooit durven voorspellen toen ik begon met fietsen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin is zijn roze trui na zaterdag kwijt aan Rohan Dennis (BMC). Die heeft nu de drie truien van de Grote Rondes in zijn kast liggen.

"We wisten dat de tweede tussensprint bonificaties opleverde, dus we zouden het proberen als de ontsnapping niet te ver weg was", legt de nieuwe leider uit. "De ploeg zette me perfect af voor de sprint en ik moest gewoon zo hard gaan als ik kon. Daarna moest ik ervoor zorgen dat ik geen tijd verloor in de finale."

Voor Rihs

Zo geschiedde. Dennis mocht het podium op en rijdt zondag rond in het roze. "Het is een speciaal gevoel om deze trui in mijn bezit te hebben. Het is een geweldige trui en een hele eer om de leider te zijn in een Grote Ronde. We wilden dit absoluut doen voor Andy Rihs (de oprichter van BMC die overleden is, nvdr). We wilden dit voor hem en zijn familie doen."

Extraatje: Dennis heeft nu al in de Giro, Tour én Vuelta de leiderstrui gedragen. "Toen ik begon met fietsen, had ik dat nooit durven voorspellen. Ik vond het altijd indrukwekkend, dus om daar ook bij te horen is een hele eer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties