Meteen bingo voor Quick-Step Floors in de Giro: "Chaotisch door alle bochten en rotondes"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Meteen bingo voor Quick-Step Floors in de Giro: "Chaotisch door alle bochten en rotondes"
Foto: © photonews

Ook in de Ronde van Italië heeft Quick-Step Floors niet lang moeten wachten op een zege. Sprinter Elia Viviani schoot meteen raak in de eerste rit in lijn.

"De mannen deden een fantastische job, ik wil ze daar heel erg voor bedanken", vertelt Viviani. "Rémi nam de verantwoordelijkheid op zijn schouders en reed het gat met de vluchters dicht. Styby bracht ons vervolgens naar voren, waarna Florian het overnam op 2 kilometer van de streep. Michael en Saba zetten me dan prima af in de slotkilometer. Het was chaotisch door alle bochten en rotondes, maar we kunnen trots zijn op onszelf."

Maglia ciclamino

Dankzij zijn overwinning heeft Viviani ook de maglia ciclamino - de paarse puntentrui - beet. "De maglia ciclamino is een historisch en prestigieuze trui. Om die te winnen is een droom. De weg naar Rome is lang en zwaar, maar we gaan proberen deze trui te verdedigen en natuurlijk meer punten te pakken."

Het vertrouwen is er alvast na de 7e zege van het seizoen. "De ploeg is sterk en gelooft in me. Ik ben klaar om dat vertrouwen terug te betalen en te vechten voor meer zeges, dat verhoogt mijn kansen ook om de trui mee naar huis te nemen", besluit Viviani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties