Waarom Tom Dumoulin blij is dat hij na één dag het roze al kwijt is

Redactie
| 1 reacties
Waarom Tom Dumoulin blij is dat hij na één dag het roze al kwijt is

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén dag. Zo lang was Tom Dumoulin in het bezit van de roze trui. Rohan Dennis en Victor Campenaerts bestookten elkaar in de eerste rit in lijn om met drie bonificatieseconden aan de haal te gaan. De Australiër haalde het, maar de Sunweb-kopman vindt dat zeker geen drama.

"Op zich is dit niet verkeerd. Wat extra roze truien in de kast is altijd leuk, maar misschien is dit over drie weken gezien wel beter", is Dumoulin allesbehalve teleurgesteld. 

Geen energie verspillen

Bij de start in Haifa droomde de Maastrichtenaar al van dit scenario. "Het zou leuk zijn om de trui te houden, maar we gaan er niet heel veel energie aan verspelen", vertelde hij bij het AD. "Rohan Dennis en Victor Campenaerts staan maar op twee seconden en er zijn bonificatieseconden te verdienen. Als zij per se daarvoor willen gaan, dan kost het ons energie om dat te verhinderen. Dat willen we op dit moment niet. We gaan het zien hoe het loopt, maar ik kan me voorstellen dat ik de trui verlies.’"

Campenaerts zette alles op alles om mee te gaan in de vlucht van de dag. BMC stak daar telkens een stokje voor. "Toen wist ik wel een beetje hoe laat het was en dat BMC voor die tussensprint ging rijden", aldus Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties