"Wout en Mathieu zijn helemaal niet de schuldigen, maar onrechtstreeks hebben ze er voor gezorgd dat ik ben gestopt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
"Wout en Mathieu zijn helemaal niet de schuldigen, maar onrechtstreeks hebben ze er voor gezorgd dat ik ben gestopt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

"Ze rijden te rap, zeker sinds de komst van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel", klonk het eind 2017, toen Rob Peeters zijn afscheid als profcrosser bekendmaakte. De 32-jarige ex-veldrijder kwam nog eens terug op die uitspraak.

Rob Peeters had geen zin meer om aan te modderen. De Kempenaar kon de laatste jaren niet meer meedoen voor de podiumplaatsen en besloot op 32-jarige leeftijd te stoppen met crossen. Volgens Peeters hebben Mathieu van der Poel en Wout Van Aert met hun talent het veldrijden in zekere zin 'kapotgemaakt'. 

"Ik sta nog altijd achter die uitspraken", zegt Peeters bij Wielerkrant.be. "Ik heb gewoon de situatie geschetst. Ik heb zeker niks tegen die jongens, hé. Ik heb helemaal niet het gevoel dat zij de schuldige zijn dat ik stop. Dat is helemaal niet zo. Maar onrechtstreeks hebben ze daar wel voor gezorgd. Al heb ik daar nooit een probleem van gemaakt."

Publiciteit

"Het is wat het is. Die jongens rijden hard", vervolgt de man die aan de slag gaat als ploegleider bij Pauwels-Sauzen Vastgoedservice. "Zij pakken heel veel publiciteit af, waardoor de rest minder interessant is. Voor mij persoonlijk was dat heel moeilijk om te aanvaarden en dat een plaats te geven."

Heeft Peeters een oplossing voor het probleem? "De organisaties proberen er iets aan te doen. Ik weet niet of dat goed werkt", aldus de zilveren plak van het WK in Koksijde in 2012. "Zeker de organisatie van de Superprestige wil in de toekomst iets veranderen, maar je moet natuurlijk wel realistisch blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties