"De Israëlische staatsveiligheid vond mijn blikjes Red Bull verdacht materiaal"

Redactie
| 7 reacties
"De Israëlische staatsveiligheid vond mijn blikjes Red Bull verdacht materiaal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De oversteek van de Giro-karavaan richting Italiaanse bodem had ook op logistiek vlak heel wat voeten in de aarde. Bij de terugkeer naar Europa werden Victor Campenaerts (Lotto Soudal) en co grondig gescreend.

Maandag was er al meteen de eerste rustdag van de Giro. "Die twee uur slaap in de namiddag deden deugd", vertelt Campenaerts in Het Nieuwsblad. "De wekker liep gisterochtend al om kwart voor vijf af om ons naar de luchthaven te haasten. Bij de check-in moest meer dan de helft van de renners, verzorgers en mecaniciens zijn valies openen. Die werd dan door de Israëlische staatsveiligheid helemaal uitgekamd."

Red Bull in beslag genomen

De teddybeer die Campenaerts altijd bij heeft, zat alvast in zijn handbagage. "Mijn drie blikjes Red Bull hebben ze wel bijgehouden. Vlak voor een tijdrit heb ik de gewoonte om mijn mond met Red Bull te spoelen. Maar blijkbaar vinden ze dat dus verdacht materiaal. Ze stelden ook vragen bij een pakje netjes opgevouwen avondkledij. Toen ik hen al knipogend zei dat dit diende voor de afterparty in ­Rome lieten ze mij passeren."

In Italië reed de Europese kampioen tijdrijden daarna de benen een uurtje los. "Het was fijn om eindelijk terug op mijn tijdritfiets te kunnen zitten. Na de tijdrit werden de tijdritfietsen meteen overgebracht naar Italië. Ik moest het dus drie dagen zonder stellen. Voor mij uitzonderlijk lang. Ik heb de gewoonte om na elke koers minstens twintig minuten los te rijden op mijn tijdritfiets om mijn ­aerodynamische positie te handhaven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties