Het topseizoen van Wellens tot dusver: overwinningen van januari tot en met mei (en de Giro is nog lang niet gedaan)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Het topseizoen van Wellens tot dusver: overwinningen van januari tot en met mei (en de Giro is nog lang niet gedaan)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ons land heeft niet lang moeten wachten op een Belgische ritzege in de Giro. De tocht in Europa werd meteen ingezet met een ritzege van Tim Wellens (Lotto Soudal). Zijn seizoen is tot dusver al om van te smullen.

Het Giro-avontuur in Europa is dus meteen begonnen met ritwinst voor Tim Wellens. De Limburger hield in een sprint bergop heel wat mooie namen achter zich. Wellens bewees met zijn tweede Giro-ritwinst in zijn carrière dat hij meer dan ooit iemand is om mee rekening te houden in de klassiekers, kortere én langere rittenkoersen. 

Eind januari begon Wellens al sterk aan het seizoen. In de Trofeo Serra de Tramuntana in Mallorca maakte hij al in zijn tweede wedstrijd het zegegebaar. Twee weken later volgde er rit- en eindwinst in de Ruta del Sol. Zeker niet de minste koers met ook niet de minste namen aan de start. Nee, Alejandro Valverde? 

Wellens probeerde het een keer in de Omloop, maar daar werd hij slechts 64e. In Parijs-Nice verraste hij wel opnieuw. Een vijfde plek in de stand om de gele trui, de puntentrui op zijn naam en liefst vier keer in de top vijf geëindigd in de etappes. 

Na een ziekte en pauze, waardoor hij paste voor Catalonië, wisten we niet wat te verwachten in de Brabantse Pijl. Maar daar was de Truienaar de sterkste man in koers. Wellens won, maar kon zijn ambities in het verdere verloop van het Ardennenluik niet waarmaken. Al mag je met een 6e plek in de Amstel Gold Race en een 7e plaats in de Waalse Pijl ook zeker niet ontevreden zijn. 

Afgerekend met de warmte

En in de Giro liet hij zijn eerste kans dus niet onbenut. Of gaf zijn contractverlenging Wellens de nodige vleugels? Extra noot: Wellens heeft bovendien ook nog eens met de Italiaanse warmte afgerekend.

Dat moet de Lotto Soudal-renner ongetwijfeld nog een extra vertrouwensboost geven. Zeker gezien het feit dat zijn Tour-deelnames nog geen echt succes waren. Mede door de hitte. De druk is van de ketel, de weg naar meer ligt open. En waarom niet ineens meedoen voor de bergtrui in de Giro? Of gewoon voor nummer twee en drie gaan? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties