Lance Armstrong heeft één opvallende wens voor de Tour de France

Redactie
| 0 reacties
Lance Armstrong heeft één opvallende wens voor de Tour de France
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lance Armstrong zakte van vrijdag tot zondag af naar Israël voor de start van de Giro d'Italia. De Amerikaanse dopingzondaar was vooral onder de indruk van één renner: Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin knalde naar winst in de openingstijdrit van de Giro. Armstrong was aangenaam verrast en hoopt de Nederlander nu ook aan de start van de Tour te zien. "Indrukwekkend. Ik dacht dat Dennis het zou halen", bekent Armstrong.

"Dumoulin zakte met twaalf dagen competitie in de benen naar Israël af. Dat is schokkend weinig", citeert HNB Armstrong. "Hij leek me ook wat nerveus. Maar dan schudt hij zó'n tijdrit uit de benen. Trapt gemiddeld 426 watt, op een parcours waar je je maximumkracht amper kwijt kan. Waw!"

Indurain

Bovendien doet Armstrong nog een opvallende vergelijking. "Dumoulin doet me aan Miguel Indurain denken. Groot, rijzig, stevig gebouwd. En toch 'soft pedalling', hij streelt de pedalen. Maar... twaalf koersdagen. Hoe compenseer je dat? Tom moet monstertrainingen doen. Ik wil die kerel in de Tour de France", aldus Armstrong vastberaden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties