Geen 2de ritzege voor Wellens: Enrico Battaglin wint de 5de Giro-rit!

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 1 reacties
Geen 2de ritzege voor Wellens: Enrico Battaglin wint de 5de Giro-rit!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enrico Battaglin heeft Domenico Pozzovivo verslagen in een machtssprint bergop. Zdenek Stybar eindigde als derde.

De 153 km tussen Agrigento en Santa Ninfa stonden in het teken van Wouter Weylandt die dag op dag 7 jaar geleden overleed. Trek, de ploeg van de betreurde Weylandt, had dan ook haar zinnen gezet op deze rit. Al van bij de start stuurde ze twee renners in de vuurlinie: Ryan Mullen en Laurent Didier. Zij kregen het gezelschap van Andrea Vendrame (Androni) en Eugert Zhupa (Willier).

Valpartijen

Het peloton liet begaan, zij haalden de eerste uren slechts een gemiddelde van 33km/u. De vluchters konden zo een mooie voorsprong bij elkaar fietsen die rond de 3 minuten schommelde. In het laatste wedstrijduur nam de nervositeit toe: de finale werd ontsierd door enkele valpartijen. Onder andere beste jongere Max Schachmann, Domenico Pozzovivo  en Miguel Angel Lopez behoorden tot de pechvogels.

Finale

Op de derde klim schudde Didier even aan de boom, maar daarmee deed hij enkel zijn teamgenoot Mullen de das om. Op 20 km vond Vendrame het welletjes. De Italiaan speelde solo slim. Met de finish in zicht, werd de Sky-trein op de rails gezet. Zij legden een verschroeiend tempo op en haalden Vendrame terug in.

In de sprint bergop trok Battaglin aan het langste eind. Hij versloeg Domenico Pozzovivo en Zdenek Stybar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties