Drama dat Stig Broeckx overkwam, blijft nazinderen: "Sommige jongens gaan hem regelmatig bezoeken, maar ik kan dat niet"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Drama dat Stig Broeckx overkwam, blijft nazinderen: "Sommige jongens gaan hem regelmatig bezoeken, maar ik kan dat niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is intussen bijna twee jaar geleden dat Stig Broeckx in de Baloise Belgium Tour getroffen werd door het noodlot. De veelbelovende renner van Lotto Soudal was betrokken bij een zware crash met twee motoren en belandde in coma. Een drama dat op de dag van vandaag nog steeds nazindert.

Tim Wellens won de Brabantse Pijl, de eerste grote koers na het dramatische overlijden van Michael Goolaerts en moest meteen ook aan zijn (ex-)ploegmakker denken. "Dat blijft onwezenlijk. Ik heb de zege aan Michael opgedragen. We hebben in de ploeg ook zo'n drama meegemaakt, met de val en coma van Stig Broeckx", klinkt het in Humo van deze week.  

"Hij heeft het gelukkig wél overleefd, maar het heeft zwaar op mij gewogen. Nu nog steeds. Sommige jongens gaan hem regelmatig bezoeken, maar ik kan dat niet. Het is een confrontatie met wat er kan mislopen als je koerst, en dat valt me te zwaar. Als ik daarbij stilsta, zou ik geen risico's meer durven te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties