Eddy Merckx onder de indruk van Belgische topper in wording: "Ik kan mij niet herinneren dat we ooit zo'n sterke junior hadden"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Eddy Merckx onder de indruk van Belgische topper in wording: "Ik kan mij niet herinneren dat we ooit zo'n sterke junior hadden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eddy Merckx blaas je niet snel van zijn sokken, maar de prestaties van Remco Evenepoel doen de vijfvoudige Tourwinnaar toch naar het puntje van zijn stoel schuiven. De amper 18-jarige Belg maakt dan ook furore bij de junioren.

Het ex-talent van voetbalclub Anderlecht kan ook op de fiets aardig uit de voeten en dat is nog bijzonder zacht uitgedrukt. Evenepoel is zomaar eventjes de allereerste landgenoot die erin slaagde om de Vredeskoers in Tsjechië naar zijn hand te zetten. En hoe! Impressionant, vooral die solo van 50 kilometer in de slotrit. Demonstreren, heet dat dan. 

Sneller dan beloftekampioen

Eddy Merckx is dan ook terecht onder de indruk: "Amai, dat is de moeite wat Remco deed. Ik kan mij niet herinneren dat we ooit zo'n sterke junior hadden. In het Belgisch kampioenschap tijdrijden vorige week in Vresse-sur-Semois reed hij met een kleinere versnelling acht seconden sneller dan de nationale beloftekampioen", luidt het oordeel in Het Nieuwsblad.  

"Dat zegt ook al iets, maar dit is toch nog wat anders. In Tsjechië stonden de beste junioren van de wereld aan de start. Remco zal volgend jaar in goede handen zijn bij Hagens Berman Axeon, het team van mijn zoon Axel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties