Ex-Tourwinnaar geniet met volle teugen van pensioen

Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
Ex-Tourwinnaar geniet met volle teugen van pensioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds de Vuelta van 2017 is Alberto Contador wielrenner af. In een zwart gat is hij zeker niet gevallen, zo beweert de Spanjaard. Nu kan de voormalige berggeit pas echt genieten, zowel op als naast de fiets.

Voor veel wielrenners valt het afscheid aan hun favoriete sport zwaar. Niet zo voor Alberto Contador. El Pistolero haalt nog geregeld zijn fiets van stal en dan is het voor hem pure fun. Het kan dan ook wel eens hard gaan. "Als ik nu ga rijden, is dat meestal in een ruime groep. Dan kan ik al mijn energie opgebruiken", vertelt Contador aan Cyclingnews.

"Als ik door de straten van Pinto rij, ga ik voluit. Toen ik nog koerste, deed ik dat ook. Als ik nu voluit ga is dat een keuze. Gewoon omdat ik niet wil stoppen. Mijn leven is inmiddels wel veranderd. Ik kan eens op restaurant gaan, twee glazen wijn drinken. Van zo'n zaken kan ik nu veel meer genieten."

De zorgen die Contador bezig hielden als profrenner, daar heeft hij nu geen last meer van. "Ik reis veel en nu moet ik mij geen zorgen meer maken over de airco in het hotel of op het vliegtuig. Vroeger gaf ik me altijd honderd procent op de fiets. Nu kan ik voor de volle honderd procent genieten, van alles."

COMMENTATOR OP EUROSPORT

Tegenwoordig is de tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk ook commentator op Eurosport. "Daar kan ik niet over klagen. Ik houd van wielrennen, kijk er nog graag naar en zo kan ik verschillende races bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties