Fameuze uithaal naar UCI: "illegaal en onacceptabel"

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Fameuze uithaal naar UCI: "illegaal en onacceptabel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gonzalo Najar van het SEP San Juan team testte in de ronde van San Juan positief op CERA. Er hangt de ploeg hierdoor een schorsing boven het hoofd. De Argentijnse ploeg bijt van zich af en haalt zwaar uit naar de door het UCI gehanteerde procedure.

Najar won het eindklassement van de ronde van San Juan. Maandag stuurde UCI het nieuws over zijn positieve dopingplas de wereld in. Indien de B-staal ook positief is, kan hij voor vier jaar geschorst worden.

Najar is niet het enige dopinggeval in de ploeg. Gaston Javier testte positief in dezelfde race. Aangezien het om twee dopinggeval op korte tijd gaat, kan ook de ploeg uitgesloten van alle competitie. Dit kan dan voor een periode zijn van minstens 15 dagen en maximum 45 dagen.

Analyse VAN HET B-STAAL

Volgens de ploeg kon het staal van de twee renners echter niet behoorlijk geanalyseerd worden. De UCI stelde dan voor om het B-staal te openen. Daar gaat het SEP team niet mee akkoord. "Het openen van het B-staal is illegaal en onacceptabel", klinkt het in een statement.

Intussen is er heel wat mailverkeer geweest tussen de ploeg en de Cycling Anti-Doping Foundation. Het SEP team dreigt alvast zijn juridische strijd tot het einde door te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties