Guess who's back: Greipel wint tweede rit in Vierdaagse van Duinkerke

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Guess who's back: Greipel wint tweede rit in Vierdaagse van Duinkerke
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel heeft getoond dat hij helemaal terug is. De Duitser maakt zijn comeback in de Vierdaagse van Duinkerke en heeft in de tweede rit al raak geschoten. De man van Lotto-Soudal haalde het net voor onze landgenoot Timothy Dupont. Bryan Coquard maakte de top drie vol.

Het peloton moest 169,6 km afleggen in de rit van en naar Saint-Quentin. De Ier Conor Dunne van Aqua Blue Sport en Brice Feillu van Fortuneo-Samsic geraakten in de vlucht van de dag. Doordat de vlucht slechts bestond uit twee renners, was het voor het peloton uiteraard gemakkelijk te controleren. Dunne en Feillu hadden na 36 km wel een voorsprong van 1'54" bij mekaar gereden.

LANGE VLUCHT MAAT VOOR NIETS

Het was een mooi nummer van beide heren, maar wel één dat gedoemd was om te mislukken. Op 11 km van de aankomst was hun verhaal uitgezongen. Twee kilometer verder lag er op het klimmetje van Pasly nog een kans voor renners die zich wilden onderscheiden. Het was echter een maat voor niets. De sprintersploegen organiseerden zich en lieten geen ontsnappingen meer toe.

De mannen van Wanty-Groupe Gobert en Cofidis in het bijzonder deden het kopwerk in aanloop naar de massasprint. Het was Lotto-Soudal dat mocht juichen met André Greipel. Timothy Dupont kwam met een knappe spurt dicht bij zijn eerste overwinning van 2018. Met Capiot op de zesde plek en Ryckaert op de tiende plaats waren er in totaal drie Belgen in de top tien. Met Coquard kon ook iemand anders nog dik tevreden zijn. Niet enkel met zijn derde plaats, want de Fransman neemt ook de leiderstrui over. In het algemeen klassement heeft hij twee seconden voorsprong op zijn landgenoot Sarreau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties