Stichting voor betreurde Michele Scarponi: "Kunnen niet toestaan dat er dagelijks 15 mensen sterven door verkeersongeluk"
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Michele Scarponi geëerd door familie met stichting

Stichting voor betreurde Michele Scarponi: "Kunnen niet toestaan dat er dagelijks 15 mensen sterven door verkeersongeluk"
Foto: © photonews

Vorig jaar in april liet Michele Scarponi het leven na een verkeersongeval op training. Zijn familie heeft nu een stichting opgericht in zijn naam die uiteraard de nadruk zal leggen op de veiligheid van de Italiaanse wegen.

De stichting krijgt de naam Fondazione Michele Scarponi mee en werd opgericht door zijn echtgenote, ouders, broer Marco en zus Silvia. Ze willen hiermee de aandacht vestigen op ieders rijgedrag en de veiligheid op de weg zien verbeteren.

ITALIAANSE WEGEN NIET VEILIG

De eerste activiteiten van de stichting zullen gebeuren in de loop van de Giro, die nog loopt tot 27 mei. "Onze wegen zijn niet veilig", liet Marco Scarponi vorige maand al optekenen. "Je kan niet toestaan dat er dagelijks gemiddeld vijftien mensen sterven door verkeersongelukken."

Zijn broer Michele was één van de populairste wielrenners uit het peloton. In 2011 won de Italiaan de Giro toen hij nog voor Lampre reed. In 2014 trok hij naar Astana, de laatste ploeg wiens truitje hij zou dragen. Michele Scarponi werd 37.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties