Waarom José De Cauwer zich serieuze zorgen maakt om Chris Froome

Redactie
| 16 reacties
Waarom José De Cauwer zich serieuze zorgen maakt om Chris Froome
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgens wielercommentator en -analist José De Cauwer zijn de tegenvallende resultaten van Chris Froome te wijten aan een gebrek aan focus. De viervoudige Tourwinnaar is verwikkeld in een Salbutamol-zaak.

Dat de Giro voor Froome tot nu toe niet vlekkeloos verliep is een understatement van formaat. Na zijn tuimelperte bij de verkenning van de openingstijdrit, heeft hij ondertussen al 54 seconden achterstand opgelopen op zijn voornaamste concurrent Tom Dumoulin. 

"Froome lijdt onder de heisa rond salbutamol en puffers," vertelt José De Cauwer aan de collega's van Sporza. Toch ziet de voormalige bondscoach nog hoop: "als hij vandaag of morgen een goede uitslag rijdt, kan dat weggaan."

Team Sky blijft verkondingen dat Froome inert is voor de hele hetze, maar zijn prestaties laten toch iets anders uitschemeren.

Van witte ridder tot zwart beest

"Froome beschouwde zichzelf als de witte ridder in het peloton. Dan is die salbutamol-zaak heel vervelend. Misschien rijdt hij daardoor ook iets minder agressief en assertief in het peloton," laat De Cauwer nog weten. De oud-renner is evan overtuigd dat het spervuur aan vragen over vermeend dopinggebruik hem mentaal parten begint te spelen.

Sinds zijn felbesproken plas van 7 september is er trouwens nog steeds weinig info naar buiten gekomen over de hele Salbutamol-zaak. Froome mag dus voorlopig starten in alle Grote Rondes. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties