? Ophef in de Giro! Ervaren ploegmakker van Tom Dumoulin slingert zijn drinkbus richting volgwagen: "Hij reed mij aan!"
Redactie
| 6 reacties

Ophef in de Giro! Ervaren ploegmakker van Tom Dumoulin slingert zijn drinkbus richting volgwagen: "Hij reed mij aan!"

? Ophef in de Giro! Ervaren ploegmakker van Tom Dumoulin slingert zijn drinkbus richting volgwagen: "Hij reed mij aan!"
Foto: © SC

De vijfde etappe van de Giro was er eentje die Roy Curvers niet snel zal vergeten. De 38-jarige Nederlander kreeg het namelijk aan de stok met een (neutrale) volgwagen en trakteerde het voertuig dan maar op zijn drinkbus.

Na afloop mocht de ploegmakker van Tom Dumoulin bij Team Sunweb het dan ook uitleggen voor de camera van de Nederlandse NOS: "Wat er precies gebeurd is? Hij reed mij aan! Ik liet de laatste renner van het pak gaan en ineens kreeg ik een tik tegen mijn schoen. Die was niet bepaald aan het opletten, denk ik."

Curvers zelf heeft natuurlijk de pech dat er beelden zijn van het incident en dus kreeg hij van de organisatie van de Ronde van Italië een boete van 100 Zwitserse frank.

De knecht en landgenoot van Dumoulin gaf nog wat meer uitleg bij zijn daad: "Tegen een auto valt nu eenmaal niet te praten, die zegt niks terug hé. Je wilt dan toch op een of andere manier duidelijk maken dat het jou niet bevalt dat hij niet aan het opletten is. Dan maar een stuk plastic tegen zijn ruit..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties