Ex-ploegmaat van Wouter Weylandt krijgt er nog koude rillingen van: "Je vergeet nooit waar je toen mee bezig was"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 22 reacties
Ex-ploegmaat van Wouter Weylandt krijgt er nog koude rillingen van: "Je vergeet nooit waar je toen mee bezig was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iedereen zal het wel herkennen: je weet nog perfect wat je aan het toen was toen er zich een dramatisch feit afspeelde. Zoals bijvoorbeeld 9/11, de aanslag op Zaventem, het fatale ongeval van François Sterchele of de vreselijke doodsmak van Wouyter Weylandt in de Giro van 2011.

Steven de Jongh, destijds ploegmaat van Wouter Weylandt en nu ploegleider bij Trek-Segafredo, herinnert zich die pijnlijke 9 mei 2011 nog bijzonder goed: "Je vergeet nooit wat je op dat moment aan het doen bezig was", vertelt De Jongh aan Sporza.

"Ik was aanwezig op de zwemles van een van mijn kinderen. Michael Boogerd belde mij en vroeg of ik naar de Giro aan het kijken was. Toen ik de beelden zag, besefte ik dat het bijzonder ernstig was."

De 44-jarige Nederlander heeft goeie herinneringen aan onze betreurde landgenoot: "Wouter was een goeie prof, heel talentvol en met veel inzet. In sommige sprints was hij ook een echte killer. Toen het overlijden van Wouter Weylandt werd aangehaald tijdens de ploegmeeting voor de etappe zag je dat het onze groep nog iets deed." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties