Rotdag voor klassementsman in Giro: valpartij diep in finale én 43 seconden aan zijn broek

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Rotdag voor klassementsman in Giro: valpartij diep in finale én 43 seconden aan zijn broek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijfde etappe van de Ronde van Italië was er eentje om snel te vergeten voor Miguel Ángel López. De Colombiaanse berggeit belandde op goed vijf kilometer van de streep in de berm en smakte tegen de grond. De kopman van Astana kon de schade uiteindelijk beperken tot 43 seconden.

Het 24-jarige klimtalent bolde uiteindelijk samen met zijn ploegmakker Luis León Sánchez over de streep. "De crash gebeurde in een zeer snelle afdaling. In een bocht naar links kon Miguel een valpartij niet meer voorkomen”, klonk het bij ploegleider Dmitri Sedoun. 

"De ploeg bleef de hele dacht uitstekend in de buurt van Miguel Ángel López, maar in de finale kende hij brute pech. De assistentie van ploegmakkers Andrey Zeits en de Spanjaard Luis León Sánchez mocht niet baten.  "We hebben ons best gedaan. Het was gewoon een mission impossible als je weet dat het maar vijf kilometer meer was tot de finish." 

Tijd verliezen, is natuurlijk niet leuk, maar het belangrijkste is misschien dat de winnaar van de Ronde van Zwitserland 2016 geen noemenswaardige averij heeft opgelopen. In het klassement volgt het speerpunt van Astana wel al op een kleine twee minuten, hij staat op een 39ste plaats. Misschien brengt de eerste bergrit wel soelaas: "De etappe naar de Etna is de eerste echte test bergop, we zullen zien of we op die aankomst iets kunnen tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties