Tom Dumoulin komt erg zelfkritisch uit de hoek: "Ik heb weer dezelfde fouten gemaakt"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Tom Dumoulin komt erg zelfkritisch uit de hoek: "Ik heb weer dezelfde fouten gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen vuiltje aan de lucht gisteren bij Tom Dumoulin, die in Santa Ninfa als zestiende over de streep bolde en geen kostbare tijd verloor. Perfect, toch? Maar toch was de Nederlandse topper niet helemaal tevreden over zijn prestatie.

Na afloop liet een van de topfavorieten op de eindzege het volgende optekenen bij de NOS: "De finale was een beetje gelijkaardig aan die van gisteren, maar dan iets minder lastig. En ik heb ook weer dezelfde fouten gemaakt", lachte Dumoulin voor de camera. 

Slechte timing

De kopman van Team Sunweb zat behoorlijk achteraan: "Ja, het groepje was niet meer zo groot dus ik wilde 'm echt timen en in één streep naar voren rijden want soms time je verkeerd en dan zit je vol in de wind en krijg je alles vlak voor de bocht over je heen. Dat wilde ik voorkomen, maar ik vergiste mij in de afstand. Ik dacht écht dat het veel dichterbij was", schudde Dumoulin het hoofd. 

"Ja goed, we hebben het weer kunnen overleven, laten we het daar maar op houden. Ik had niet echt goeie benen vandaag, maar ook geen slechte. In een sprint, nou ja, whatever! Morgen klimmen? Ja, eindelijk! Als het klassement een beetje in een bepaalde plooi gaat vallen, zal het misschien ook meteen wat rustiger worden in het peloton want het is al twee dagen stress."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties