? Bryan Coquard sprint Jasper De Buyst los uit het wiel in de Vierdaagse van Duinkerke
Redactie
| 0 reacties

Bryan Coquard wint 4de etappe in de Vierdaagse van Duinkerke, Jasper De Buyst tweede

? Bryan Coquard sprint Jasper De Buyst los uit het wiel in de Vierdaagse van Duinkerke
Foto: © photonews

Bryan Coquard heeft de 4de rit in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen voor onze landgenoot Jasper Debuyst en Wouter Wippert.

De vierde etappe leidde de renners van Dainville naar de Mont Saint-Eloi. Een etappe van 172,7 km die het peloton in de plaatselijke rondes 5 keer over de slotklim stuurde. De pittige finale schrikte de renners niet af. Al vroeg in de race ontsnapten Julien Duval, Lasse Norman Hansen en Jonas Rickaert uit het pak.

In de finale werden de vluchters één voor één opnieuw gegrepen. Enkel Duval kon het iets langer uitzingen. Hij werd pas in de laatste ronde bij de lurven gevat. Wanty Groupe Gobert mende het peloton in opdracht van hun kopman en leider in de stand Timothy Dupont. 

Vuurwerk op voorlaatste beklimming

Moreno Hofland probeerde bij de voorlaatste beklimming het vuur aan de lont te steken. André Greipel schoof mee, maar de twee geraakten niet weg. Er volgde een spervuur aan demarrages, zonder succes. Uiteindelijk slaagde Julien Antomarchi van Roubaix-Lille Métropole erin om op 13 km van de streep een klein kloofje te slaan, maar ook hij werd onder de rode vod teruggehaald.

Finale

In de spurt bergop was Bryan Coquard de sterkste. Hij sprintte Jasper Debuyst van Lotto-Soudal los uit het wiel. De Nederlander Wouter Wippert strandde op de derde plek. Coquard won eerder dit jaar al de 1ste rit in de Ronde van Oman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties