? Waarom Nacer Bouhanni de bad boy is van het Franse wielrennen: zijn fratsen op een rij
Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 0 reacties

Een overzicht van de fratsen van de Franse sprinter Nacer Bouhanni

? Waarom Nacer Bouhanni de bad boy is van het Franse wielrennen: zijn fratsen op een rij
Foto: © photonews

Eergisteren brak Nacer Bouhanni de ban in de Vierdaagse van Duinkerke. Hoog tijd want de Franse spurter ligt al een tijdje onder vuur bij Cofidis. Hij is zelfs nog niet zeker van zijn plekje voor de Tour.

Dat Bouhanni zijn bijnaam 'le boxeur' niet gestolen heeft, bewijzen de vele handgemenen waarin de Fransman met Algerijnse roots al betrokken was. De 27-jarige Bouhanni begon zijn carrière dan ook als jeugdbokser. En hij heeft de stiel nog niet verleerd...

Vechtpartij in hotel

Zowel op als naast de fiets heeft Bouhanni een kort lontje. Zo miste hij in 2016 de Tour na een nachtelijke vechtpartij in een hotel. Hij liep daarbij een serieuze handwonde op en moest nadien verstek laten gaan voor La Grande Boucle.

Klappen in de sprint

Ook in de spurt durft Bouhanni naast de gebruikelijke elleboog al eens een klap uitdelen. Onder andere Quick.step-renner Jack Bauer maakte in de sprint al eens kennis met de vuisten van 'le boxeur'. In de tiende etappe van de Tour van 2017 werd hij zo in de voorbereiding van de sprint ernstig gehinderd door de Fransman.

Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Recidivist

Pittig detail: twee dagen voor het akkefietje met Bauer, kreeg Bouhanni ook al een boete van de UCI voor een 'aanvaring' met zijn jeugdrivaal Arnaud Démare en diens lead-out Jacopo Guarnieri in volle finale. Nog in diezelfde Ronde van Frankrijk dook een filmpje op waarin hij fel van leer trok tegen de ploegleiding. Die had tijdens de rit een beslissing genomen die Nacer duidelijk niet zinde.

Ook in 2018 op ramkoers

Er lijkt de afgelopen maanden bovendien weinig beterschap te komen in het gedrag van de vinnige spurter. Na Eschborn-Frankfurt haalde hij op verwerpelijke wijze uit naar ploegleider Roberto Damiano. Ook Cédric Vasseur heeft al aangegeven moeilijkheden te hebben met zijn attitude.

Benieuwd of Bouhanni binnenkort de Tour-selectie voor 2018 haalt! In dit promofilmpje gaat hij alvast prat op zijn imago.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties