Van der Poel etaleert opnieuw zijn klasse en rijdt medaillewinnaar Rio op minuten!

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 19 reacties
Van der Poel etaleert opnieuw zijn klasse en rijdt medaillewinnaar Rio op minuten!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel doet weer van zich spreken. De olijke Nederbelg krijgt maar niet genoeg van de fiets. Na een spraakmakende veldritwinter, rijdt hij nu ook in Spanje de pannen van het dak.

Terwijl sommige veldrijders genieten van enkele weken dik verdiende rust op een zonnig strand, trok van der Poel naar Logroño voor de Rioja Bike Race, een mountainbikewedstrijd verspreid over drie dagen. 

Eerste etappe

Vandaag stond de eerste etappe op het programma: een 67km lang geaccidenteerd parcours in de heuvels rond Logroño, waarbij een hoogteverschil van meer dan 2.000m overbrugd moest worden. Een kolfje naar de hand van de 23-jarige slokop.

Leidersplaats

De Europese kampioen veldrijden overklaste daarbij het hele deelnemersveld. Hij liet maar liefst 1.200 andere mountainbikers achter zich. Al van bij de start zette van der Poel zich op kop. Hij ontwikkelde daarbij zo'n hoog tempo dat slechts vijf anderen konden volgen. In de finale ging hij er alleen vandoor en die solo hield hij vol tot op de streep.

Nog 2 ritten te gaan

In de stand heeft hij ondertussen een indrukwekkende voorsprong van net geen 3 minuten op Carlos Coloma Nicolas, een meervoudig Spaans kampioen mountainbike die op de Olympische Spelen in Rio nog de bronzen plak behaalde. Op drie staat Francesc Guerra Carretero, de winnaar van de vorige editie.  

De komende dagen staan nog twee ritten gepland: morgen moeten de deelnemers 65 km afleggen op een gelijkaardig traject, zondag wacht er een iets vlakker parcours van 51 km.

Polyvalent

Dat de zoon van Adrie en de kleinzoon van 'Poupou' een fenomeen is, is een understatement van formaat. De jongste van der Poel hoort nu al stilaan thuis in de galerij der groten. Met een veldritpalmares om u tegen te zeggen, tal van zeges op de weg en een ontluikende carrière in het mountainbike, behoort hij tot de polyvalentste renners van het internationale wielerpeloton. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties