Dekker steunt Wellens: "Eindelijk een Belg die durft zeggen hoe het zit"
Redactie
| 9 reacties
Dekker steunt Wellens: "Eindelijk een Belg die durft zeggen hoe het zit"
Foto: © photonews

Tim Wellens gaf deze week aan dat hij renners zoals Valverde -die na een dopingschorsing nóg harder rijden- maar niets vindt. Thomas Dekker, zelf dopingzondaar, valt hem bij.

Thomas Dekker zit na zijn ophefmakende boek opnieuw in het wielrennen, deze keer als videojournalist. Hij geeft toe dat het soms pijn doet als hij de renners ziet koersen. "Af en toe is het wel pijnlijk. Dat begon de eerste dag al met de tijdrit. Ik was zelf altijd goed in tijdritten. Ik had tegen Chris Froome kunnen koersen. Die is bijna zo oud als ik. Ik heb er wel vrede mee", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

"Het is moeilijk, en ook mooi. Ik heb een rotsvast vertrouwen in Tom Dumoulin. Maar ik vind het ook mooi als Valverde op magistrale wijze de Ronde van Murcia wint. Ik ben een liefhebber. Als ik dat niet meer kan zien, moet ik stoppen met naar de koers kijken."

Vraagtekens, maar niet bij Wellens

Nochtans moet Tim Wellens Valverde niet. "Eindelijk een Belg die vertelt hoe het zit. In Nederland zijn we toch directer. Wellens is een parel voor de Belgische wielersport."

Is het wielrennen nu echt cleaner dan in de tijd van Dekker? "Ik begin vraagtekens te krijgen, op grond van wat ik zie. Ik heb echt vertrouwen in een renner als Wellens. Als hij dat zo kan uitleggen, dan kan je als journalist zien of iets gemeend is of niet. Vroeger ontkende iedereen. Nu heb je een onderbuikgevoel, dat het ook echt kan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties