Flitsende Carapaz knalt droom Bouwman aan diggelen, Van Der Sande liet zich zien
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Flitsende Carapaz knalt droom Bouwman aan diggelen, Van Der Sande liet zich zien
Foto: © photonews

Na de Etna twee dagen terug kregen we vandaag de tweede aankomst bergop van deze Giro. Met een klim van tweede categorie was het wel van iets minder allooi. Richard Carapaz(archieffoto) knalde in het eind naar de zege.

Een kopgroep van zeven man kreeg een vrijgeleide van het peloton. Met Tosh Van Der Sande zat daar één Belg bij. Met iets meer dan twee minuten voorsprong bereikten ze de slotklim naar het klooster. Met zeventien kilometer aan vijf procent was het een echte 'loper'.

Finito voor Van Der Sande

Tosh Van Der Sande was misschien wel de minste klimmer in die kopgroep, waar een jongen als Polanc er toch bovenuit stak. Toch ging hij in de eerste kilometers een paar keer aanvallen. Dat moest hij uiteindelijk bekopen toen de sterke Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) ten aanval trok.

Enkel Mohoric, Polanc en Montaguti konden volgen.

Er was trouwens aan de voet van de klim even wat nervositeit in het peloton. Er was immers ontiegelijk veel regen gevallen op korte tijd, dus stonden de straten blank.

De grote groep der favorieten kwam tot op iets meer dan dertig seconden op goed vijf kilometer van de streep. Het zag er dus niet goed uit voor de vier mannen voorin.

Toch ging Bouwman nog op avontuur. Hij reed iedereen los uit het wiel, maar met nog twee kilomter te gaan en 17 seconden voorsprong werd het toch nagelbijten.

Carapaz doet het

Uit het peloton kwam echter een wervelwind genaamd Richard Carapaz. De Ecuadoraan knalde naar de zege en peuzelde Bouwman helemaal op. De witte trui won de rit op een erg mooie manier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties