Renners niet te spreken over pikdonkere tunnels in volle Giro-finale: "Dit kan zelfs in Italië niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Renners niet te spreken over pikdonkere tunnels in volle Giro-finale: "Dit kan zelfs in Italië niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor onverantwoorde, halsbrekende toeren moet je doorgaans in de Giro zijn. Gisteren ging het er met enkele onverlichte tunnels in volle finale opnieuw extreem aan toe.

De Giro blijft de Giro. Het is de enige grote ronde die ooit een daaltijdrit -van de Poggio dan nog- organiseerde. Toch is een jagend peloton in volle sprintvoorbereiding door een donkere tunnel laten rijden, echt niet meer van deze tijd.

 "Ze waren pikkedonker. We reden erdoor met 70 km/u. Dit kan echt niet. Ook niet als we in Italië zijn", aldus Dumoulin achteraf aan de NOS. Hij was niet de enige die reageerde.

Als één iemand een wiel raakt, ligt er honderd man tegen de grond

-Jürgen Roelandts

"Ik heb mijn donkere bril afgezet. Zo kon ik toch nog wat zien", vertelt Jürgen Roelandts in Het Laatste Nieuws. "Ik zat voorin. We reden 70, 80 km/u. Het was koersen met de billen toe. Als je dertigste of veertigste koerste, moet het miserie zijn geweest. Er mocht niets gebeuren. Als er één iemand een wiel raakt, ligt er honderd man tegen de grond."

Kaarsen

"Een beetje licht in de tunnel steken had toch gemogen", ging Roelandts verder. "Ze hebben wel een poging gedaan. Er stonden van die grote geurkaarsen, één kaars om de twintig meter. Dat hielp echt niets natuurlijk. Ze dachten waarschijnlijk: 'hoe gaan we die tunnels verlichten? Weet je wat? We zetten vijf kaarsen neer.'"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties