Giro-Belg klimt goed mee en droomt (stiekem) van ritzege: "Naar hier gekomen met de ambitie om het op dezelfde manier aan te pakken als in Vuelta 2017"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Giro-Belg klimt goed mee en droomt (stiekem) van ritzege: "Naar hier gekomen met de ambitie om het op dezelfde manier aan te pakken als in Vuelta 2017"
Foto: © photonews

De bergrit naar Montevergine di Mercogliano was gisteren een kolfje naar de hand van Richard Carapaz van Movistar. En onze landgenoten? Die wisten geen top-10 uit de brand te slepen, al klauterde Sander Armée wel uitstekend mee.

De 32-jarige Leuvenaar finishte in een fraaie elitegroep op amper 7 seconden van de ritwinnaar uit Ecuador. Die 27ste plaats zal hem moed geven: "Het viel eigenlijk wel mee, die slotklim was niet zo heel steil. Het vervelendste vond ik in feite die bochten omdat je continu moest remmen en optrekken", aldus de Lotto-Belg.  

"Het was eigenlijk een intervalklim. Het was best wel hectisch en ook redelijk pittig in de start omdat het lang duurde alvorens de goeie groep weg was. Ik had daar ook wel wat energie ingestoken omdat ik zelf ook graag wilde mee zijn."

Eens testen

In de finale was de sterke Armée nog netjes op de afspraak: "Op het einde voelde ik mij nog goed en ik dacht: ik ga eens testen en zien of ik die goeie mannen kan volgen en dat lukte dan, dus ja, dat is goed hé", lachte onze ranke landgenoot.

En nu gaan voor een ritzege? "Misschien wel hé. Ik ben toch naar hier gekomen met de ambitie om het op dezelfde manier aan te pakken als vorig jaar in de Vuelta, om er eens een dag uit te kiezen. Ik had vandaag wel in gedachten, maar dat gaat niet op bestelling hé. Het is nu even afwachten tot ik mee ben en hopelijk heb ik dan een goeie dag en kunnen we het afmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties