? Zo brengen Quick-Step en co de tweede rustdag door in de Giro

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 0 reacties
? Zo brengen Quick-Step en co de tweede rustdag door in de Giro
Foto: © SC

Vandaag wordt het peloton in de Giro even rust gegund. Na enkele intensieve dagen met de afmattende rit naar de Gran Sasso als summum, mogen rozetruidrager Simon Yates en co de benen even stilhouden. Hier een overzichtje van hoe de ploegen deze tweede rustdag doorbrengen.

Quick-step Floors

Het is een aloud recept: op de rustdag 1 à 2 uurtjes gaan losrijden om het opgestapelde melkzuur uit de kuiten te krijgen. Bij Quick-Step Floors hebben meervoudig ritwinnaar Elia Viviani en co dat goed in de oren geknoopt. Zij stuurden deze tweet de wereld in:

In de namiddag was er zelfs nog even tijd voor een partijtje voetbal: 

Team Sky

Een gelijkaardig recept wacht voor Team Sky. Zij posten onderstaand ludiek filmpje over de "etappe" van vandaag. Ook hier koffies, dutjes en massages op het menu! 

Team Sunweb

En ook titelverdediger Tom Dumoulin kan niet achterblijven. Na twee aankomsten bergop dit weekend, gaat de Nederlandse formatie nu voor een rustige toertocht. Voor meesterknecht Laurens Ten Dam zal deze vrije dag als een verademing komen. Hij heeft nog steeds last van zijn twee gehavende knieën.

Groupama-FDJ

Ook de vierde in het klassement, Thibaut Pinot mag genieten van enige verpozing. Al trok Groupama-FDJ toch de bergen in! 

Bahrain-Merida

Bij Bahrain-Merida, zijn er sommige jongens die platte rust en contact met het thuisfront verkiezen boven een trainingsritje. Maar niet zo voor tweevoudig Giro-winnaar Vincenzo Nibali.

Alleen van rozetruidrager Simon Yates is voorlopig nog niet bekend wat hij precies aan het uitspoken is... Wordt vervolgd! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties