Chris Froome: "Of ik nog salbutamol gebruik? Daar heeft niemand zaken mee."

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 24 reacties
Chris Froome: "Of ik nog salbutamol gebruik? Daar heeft niemand zaken mee."
Foto: © photonews

Dat Chris Froome niet de beste rondeweek uit zijn carrière achter de rug heeft, is een understatement van formaat. Het speerpunt van Team Sky laat de schouders niet hangen. In zijn persconferentie daarnet, klonk hij strijdlustiger dan ooit!

Aan het verenigde journaille liet Froome weten dat hij vanaf nu dag per dag bekijkt. Hij koestert nog de hoop om zo op te klimmen in de stand. De 32-jarige Brit staat na 9 ritten 11de in de stand, op 2'27" van roze trui Simon Yates. De voorbije dagen kreeg de viervoudige Touwinnaar de ene uppercut na de andere te verwerken in het gebergte. 

Masterplan

Toch lijkt Froome een masterplan achter de hand te hebben. Hij liet de voorbije dagen al vallen dat hij pas in de derde week top wou zijn. Een strategie die hij op de website van Team Sky nog verder uit de doeken doet.

"Ik kwam naar hier om te groeien in de race en zo ook op te bouwen richting Tour. Het was nooit mijn bedoelng om al van bij de start vol in het rood te gaan. In het verleden zagen we dat renners die hier diep in het krachtenarsenaal tastten, tegen juli vaak volledig uitgeblust waren."

Gecrashte ambities

"Ik keek ernaar uit om mijn conditie in deze periode verder op te bouwen, maar ik vrees dat mijn val bij het verkennen van de openingstijdrit voor een terugval zorgde. Ook mijn tweede crash in de achtste etappe, waarbij ik  opnieuw op mijn rechterflank viel, hielp niet echt. Maar ach, dat hoort bij het wielrennen, zeker?"

Lof voor Yates

Toch koestert Froome geen jaloezie tegenover Simon Yates, zijn landgenoot in de roze trui. "Het doet me plezier om een andere Brit in de leiderstrui te zien. Ik ben oprecht blij voor Simon. Hij heeft al erg veel getoond en bereikt de afgelopen dagen en hij lijkt erg goed met de druk om te gaan."

Brits duel

"Ik ben van plan om het hem in dit tweede deel van de Giro nog knap lastig te maken. Maar hij beschikt natuurlijk ook over een erg sterk team. Vanaf nu ga ik de race van dag tot dag bekijken en mijn uiterste best doen, ongeacht of dat nu voor de 20ste, 2de of 1ste plaats is."

Salbutamolgebruik?

Op het einde van de persbabbel wou een journalist weten of Froome nog steeds Salbutamol gebruikt. "Daar heeft niemand zaken mee. Dat behoort tot mijn persoonlijk medisch dossier," gaf de Britse berggeit gedecideerd en erg geprikkeld te verstaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties