Dankbare Gaviria bewierookt zijn ploegmaats: "Ze hebben perfect werk geleverd, meer kon ik echt niet verlangen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Dankbare Gaviria bewierookt zijn ploegmaats: "Ze hebben perfect werk geleverd, meer kon ik echt niet verlangen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors blijft als een pletwals door het peloton razen. Ook de openingsrit in de Ronde van Californië was een prooi voor de ploeg van Patrick Lefevere. Met dank aan Fernando Gaviria, die echter zo genereus was om de hele ploeg in het feestgedruis te betrekken.

Wat is een topsprinter namelijk zijn ploegmaats? De blauwe armada leverde alweer maatwerk af: "Het team heeft perfect werk geleverd. Ze hielden de vluchters netjes onder controle en ik zat de hele tijd goed beschermd in de voorste gelederen van het peloton. Mijn benen voelden bijzonder goed vandaag en ik kon echt niet meer verlangen van deze openingsetappe", aldus een dolgelukkige Gaviria.

En die beseft ook meteen hoe speciaal zijn zege is: "Mijn allereerste race in de VS winnen, voelt echt geweldig aan. Die gele trui is bovendien de kers op de taart en die mag ik nu maandag proberen te verdedigen." En dan weer over naar de ploeg, alle lof voor zijn zes (model)ploegmaats: "Iljo Keisse deed het fantastisch door ons in de perfecte positie te manoeuvreren. Vervolgens dreef Álvaro José Hodeg de snelheid uitstekend op en 'Max' (Richeze, red.) zorgde voor de perfecte lead-out." 

Het hoofd koel houden in de hectische finale was nochtans niet makkelijk: "Het was een beetje chaotisch, maar dat is het leven van een sprinter en met dank aan mijn formidabele ploeg kon ik de klus vandaag afmaken. Ik was echt enorm gemotiveerd na de blessure die mij een tijd aan de kant hield. Ik heb hard getraind en gewerkt en dat heeft vandaag geloond. Ik wil tot slot ook de geweldige fans bedanken, die ons met veel enthousiasme hebben begroet en gesteund. De mensen waren super!" 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties