De Giro winnen? Het ziet er weer wat minder goed uit voor Froome: "Dit is niet wat we in gedachten hadden, maar moeten positief blijven"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 15 reacties
De Giro winnen? Het ziet er weer wat minder goed uit voor Froome: "Dit is niet wat we in gedachten hadden, maar moeten positief blijven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook gisteren kregen we geen geweldige Chris Froome te zien. Het is in deze Giro aanklampen geblazen voor de bijna 33-jarige kopman van Team Sky. Dit keer moest hij een dikke minuut prijsgeven en zo loopt dikt de averij in het klassement alsmaar verder aan.

Froome bengelt in het klassement nu al op 2'27" van leider Simon Yates en dat na amper één week, komt dat nog wel goed? "Ik kende een heel zware dag. Door die valpartijen in de eerste week was het zaak om zo lang mogelijk te blijven volgen. Tijdens de rustdag zullen we een evaluatie maken en vanaf dan kijken we weer verder. Mijn start van de Giro was zeker stroef", aldus een eerlijke Sky-kopman. 

Twee lange weken

Ploegleider Nicolas Portal beseft dat het er niet al te best uitziet: "Dit is niet wat we vooraf in gedachten hadden want de laatste dagen zag het er toch goed uit. Al moeten we wel optimistisch blijven. Er volgen nog twee lange weken, hopelijk met betere dagen dan deze. Er is nog niks beslist. Iedereen verdient deze rustdag en laat ons deze rit zo snel mogelijk vergeten."

Het elan bij Sky is nog altijd positief: "Als je de renners hoort, zijn ze nog altijd gedreven om te winnen. Ze zullen het niet zomaar opgeven. Natuurlijk is het verlies van vandaag (gisteren, red.) geen goeie zaak, maar we zullen blijven knokken. Mentaal staan we sterk en dat is ook wat we willen zien."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties