En da's 30! Quick-Step mikt ook in Californië meteen in de roos dankzij sprintbom Gaviria

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
En da's 30! Quick-Step mikt ook in Californië meteen in de roos dankzij sprintbom Gaviria
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fernando Gaviria heeft al meteen toegeslagen in de Ronde van Californië. De 23-jarige Colombiaanse sprintbom vloerde in de opener met start en aankomst in Long Beach de Australische pocketsprinter Caleb Ewan én wereldkampioen Peter Sagan. Voor Quick-Step meteen ook zege nummer 30 van het seizoen.

Een korte en vooral vlakke rit over 134,5 kilometer, dat was uiteraard een kolfje naar de hand van de rappe mannen. Het nam niet weg dat twee dappere aanvallers toch hun kans waagden: de Amerikaan Tanner Putt (UnitedHealthcare) en de Wit-Rus Andrei Krasilnikau (Holowesko-Citadel). 

Dat duo kreeg echter nooit veel speelruimte en op vijf kilometer van de streep waren ze eraan voor de moeite. Wat volgde was een hectische boel en in de sprint was het zowaar onze piepjonge landgenoot Jasper Philipsen van Hagens Berman Axeon die het duel aanging met Fernando Gaviria.

De Colombiaanse sprintbom liet zich echter niet ringeloren en haalde het uiteindelijk voor Caleb Ewan en Peter Sagan. Marcel Kittel sprintte naar een vierde plaats, Alexander Kristoff maakt de top-5 volledig. Philipsen - nog maar 20 jaar - werd knap zesde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties