Israëlische ploegmaat van Ben Hermans heeft link met ons land: "Tot mijn 3 jaar in België gewoond, op mijn 15e teruggekeerd"

Redactie
| 0 reacties
Israëlische ploegmaat van Ben Hermans heeft link met ons land: "Tot mijn 3 jaar in België gewoond, op mijn 15e teruggekeerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De naam Guy Sagiv zal u wellicht weinig zeggen, maar toch heeft de ploegmaat van Ben Hermans bij Israel Cycling Acacemy een link met ons land. Sagiv is geboren in België en woonde hier tot zijn 3 jaar.

De 23-jarige Sagiv probeert in de Giro zijn eerste Grote Ronde uit te rijden. "Ik ben geboren in België, in de buurt van Namen", zegt Sagiv bij Sporza. "Toen ik 3 jaar was, verhuisden mijn ouders terug naar Israël. Maar als 15-jarige ben ik teruggekeerd naar België om mijn wielerdroom te realiseren. Mijn eerste koers buiten Israël was op Belgische bodem."

Verliefd op de wielersport

"Die wedstrijd was een grote schok voor mij, want het niveau lag veel hoger dan in Israël. Ik heb die koers ook niet uitgereden. Maar ik ben er sterker uitgekomen. Sinds die periode ben ik verliefd geworden op de wielersport. Dus, België is een van mijn favoriete landen."

Sagiv kan de eerste Israëliër worden die de Giro uitrijdt. "Na de eerste Giro-week voel ik me vrij goed. Ik ben wel wat moe, zoals de meeste renners in het peloton. Ik heb niet veel ervaring in het rondewerk. Maar ik vraag vaak hulp aan de meer ervaren renners in de ploeg. Ze helpen me graag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties