Renaat Schotte over de Giro-start in Israël: "Boze blikken waren mijn deel"

Redactie
| 3 reacties
Renaat Schotte over de Giro-start in Israël: "Boze blikken waren mijn deel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro is ondertussen 10 dagen ver, de hoogste tijd dus om even terug te blikken. Voor Sporza verzorgt wielerreporter Renaat Schotte de berichtgeving ter plaatse. Hij beleefde al een erg aparte Ronde van Italië.

Onder veel bombast vertrok de Giro dit jaar in Jeruzalem. “Een apart en vreemd kader voor een koers, maar al bij al een positieve ervaring,” getuigt de Bruggeling. “Het werd een heuse rollercoaster. Ook logistiek was het een heel avontuur en een zware operatie.”

Lege straten

Dat de Grande Partenza voor Schotte niet zonder slag of stoot verliep, bewijst deze straffe anekdote: “In Jeruzalem was een bepaalde straat afgezet. Ik dacht dat het hek er stond voor de passage van de Giro, maar dat was dus niet het geval. De weg was gebarricadeerd omwille van de sabbat. De gps stuurde me langs daar en zo belandde ik in een orthodoxe wijk. Heel veel boze blikken waren mijn deel!”

Volle straten

Vooral de opkomst verraste de journalist: “in vergelijking met andere wielerraces in het Midden-Oosten, heb ik veel publiek gezien in Israël,” laat de wielerman aan Sporza weten. “Veel meer dan in pakweg Qatar, Abu Dhabi of Dubai. Al mag je het natuurlijk niet vergelijken met de Vlaamse standaard.”

Op naar een Grande Partenza in een andere tijdzone?

Volgens Schotte zal het niet de laatste keer zijn dat de Ronde van Italië buiten haar grenzen treedt. “Er bestaan plannen voor een echte overzeese start in Japan of in de VS. En de Giro is gek genoeg om dat te doen. Met twee rustdagen voor de terugreis naar Italië zou dat moeten lukken. Maar de tijd en de renners moeten er rijp voor zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties