Rustdag komt geen dag te vroeg voor Tim Wellens: "Sindsdien ben ik niet meer deftig gerecupereerd"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Rustdag komt geen dag te vroeg voor Tim Wellens: "Sindsdien ben ik niet meer deftig gerecupereerd"
Foto: © photonews

Het leek gisteren weer een dagje voor Tim Wellens te worden, die in de bergrit naar Gran Sasso d'Italia meeglipte in de ontsnapping, maar al snel de man met de hamer tegen het onzachte lijf liep. Uiteindelijk zou onze landgenoot van Lotto veel tijd verliezen.

De Belgische ritwinnaar kreeg maar liefst ruim 18 minuten aan zijn broek, een serieuze klap. "Op Roccaraso begon ik overal een beetje last te krijgen, aan de benen en aan de rug", klinkt het in HLN. Het gevolg van een tuimelperte op zaterdag. 

En zo blijft de 27-jarige Truienaar toch met een wrang gevoel achter. Een beetje rust zal dan ook deugd doen: "Die rustdag heb ik echt nodig. Ik ben niet meer deftig gerecupereerd sinds de bootovertocht van donderdagavond uit Sicilië. Toen zijn we heel laat gaan slapen", aldus Wellens. 

"Vandaag (gisteren, red.) was weer zo'n lange dag. We zijn met de lift naar beneden gekomen, maar dat was ook niet zo goed georganiseerd." Uiteindelijk was Wellens blij dat de ontsnapping het niet tot het einde kon uitzingen: "Dan zou ik mij slecht gevoeld hebben omwille van de gemiste kans. Nu Simon Yates gewonnen heeft, kan ik op beide oren slapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties