Spanning nog voelbaar tussen Cavendish en Sagan

Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties
Spanning nog voelbaar tussen Cavendish en Sagan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de meest veelbesproken momenten uit de Ronde van Frankrijk 2017 was de valpartij tijdens de rit in de sprint naar Vittel. Cavendish brak zijn sleutelbeen, Sagan werd uitgesloten. Niet alles is al uitgesproken tussen deze twee klasbakken, die allebei deelnemen aan de Ronde van Californië.

De enige andere keer sinds de Ronde van Frankrijk 2017 dat de twee topsprinters deelnamen aan dezelfde koers was in Milaan-Sanremo. Cavendish daar ook al vroeg ten val en was dus geen factor. In Californië zullen Cavendish en Sagan in principe wel eens de degens kruisen.

Wie weet komt de bewuste valpartij in Vittel dus nog eens aan bod. "Misschien zullen we er tijdens de koers eens over spreken. Ik weet het niet", zei Sagan aan The Associated Press. "Ik ben gewoon hier om te koersen", wou Cavendish niet verder ingaan op de vraag hoe hij zich voelde bij het weerzien met de wereldkampioen.

RESPECT EN SPANNING

De uitlating van beide renners over mekaar waren steeds met respect, maar de spanning over het incident van vorig jaar is nog duidelijk voelbaar. Afwachten of dat ook zijn effect heeft op de Ronde van Californië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties