Tom Dumoulin beperkt schade, maar beseft: "Een paar kleine 'mannekes' zijn bergop iets beter"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Tom Dumoulin beperkt schade, maar beseft: "Een paar kleine 'mannekes' zijn bergop iets beter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als er één topfavoriet na één week Giro zeker niet mag klagen dan wel Tom Dumoulin. De titelverdediger moest gisteren amper 12 secondjes prijsgeven en staat in het algemeen klassement derde op 38 tellen van leider Simon Yates. So far, so good.

Het 27-jarige kopstuk van Team Sunweb kan dan ook met een goed gevoel de rustdag aansnijden. Dat hij een zwaar weekend goed doorkwam, doet het beste verhopen voor de komende twee weken. 

"Het is verlopen zoals ik het had verwacht. Die laatste klim was lastig, maar niet zwaar genoeg om voor grote verschillen te zorgen. In de slotkilometers werd er tempo gemaakt en kon ik net niet mee met de beste renners, maar ik zat er net achter dus dat is an sich wel prima", aldus Dumoulin.

Yates, Chaves, Pinot, Pozzovivo en Carapaz zijn natuurlijk pure klimmers: "Op de Etna kon je al zien dat een aantal springveren, zeg maar kleinen mannekes, bergop iets sterker zijn en dat werd nog eens bevestigd. Ik heb de schade in ieder geval beperkt, we zullen zien wat het de komende weken geeft."

Chris Froome lijkt alvast niet zo te duchten als aanvankelijk gedacht, maar Tom Dumoulin is en blijft op zijn hoede: "Zo iemand mag je nooit afschrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties