Wat een Giro tot dusver! Tim Wellens is zeker bij de uitblinkers, wie nog?

Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
Wat een Giro tot dusver! Tim Wellens is zeker bij de uitblinkers, wie nog?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tien dagen en negen etappes geleden ging de Giro van start in Jeruzalem. Sindsdien kregen de koersliefhebbers al heel wat hoogtepunten voorgeschoteld. Tijd voor een analyse aan de hand van de allerbeste momenten, met voor ons uiteraard de ritzege van Tim Wellens die in het oog springt.

Viviani koning van de sprint in Israël

Een driedaagse in Israël: het was een bijzondere intrede in een grote ronde. Dumoulin klopte Dennis in de openingstijdrit waarna de aandacht ging naar de sprinters. De druk was enorm voor Elia Viviani, de meest hoog aangeschreven sprinter.

De Italiaan van Quick-Step loste de verwachtingen al tweemaal in. Slim dus van Lefevere om zijn topsprinter wel te selecteren, iets wat andere teams niet deden. Viviani werd in Praia a Mare wel geklopt door Bennett, maar zal wellicht het aantal zeges voor Quick-Step dit jaar nog wel wat opkrikken.

Wellens aan het feest

Met zijn overwinning in de vierde rit is de Giro van Tim Wellens nu al geslaagd. Renners als Woods en Yates kloppen op een hellende aankomst moet hem ongetwijfeld deugd gedaan hebben. Wellens toont dat hij een slimme coureur geworden is en is bezig aan een boerenjaar. De renner van Lotto-Soudal zit dit jaar al aan vijf zeges en zal tijdens deze Giro nog wel enkele keren een gooi doen naar de overwinning.

Rohan Dennis overleeft

Rohan Dennis heeft vier dagen in het roze gereden en staat nog altijd in de top tien. Een teken dat hij de eerste heuvels en bergen goed verteerd heeft. De tijdritspecialist wil zich meer en meer omvormen tot klassementsrenner. In het eindklassement in deze Giro zal hij nog wel tekort komen, maar de Australiër boekt alvast progressie.

Dominantie van Mitchelton-Scott

Het team van Michelton-Scott heeft een sterke bezetting bergop en dat vertaalt zich ook in de rangschikking. Het heeft de leider met Yates en ook Chaves won al een rit. Meesterknechten Kreuziger en Nieve doen hun job. Daarnaast draait ook belofte Jack Haig goed mee. Daardoor posteert de Australische ploeg telkens meerder renners voorin. De sterkte van Mitchelton-Scott staat in schril contrast met de zwakte van Sky.

Yates ijzersterk, debacle voor Froome

Dat Sky niet goed uit de verf komt, ligt onder meer aan de kopman. Christopher Froome is op dit moment simpelweg niet goed genoeg. Speelt de salbutamolzaak nog in zijn hoofd? De Brit lijkt nu al uitgeteld voor eindwinst. Met Aru is ook een andere kanshebber ver van zijn beste vorm verwijderd.

Wie gaat straks Simon Yates trouwens van die eindzege houden? Op Campo Imperatore was het man tegen man en Yates toonde zich duidelijk de sterkste. Zelfs de solide Pinot hield hij achter zich. Dumoulin heeft nog wel een tijdrit achter de hand, maar Yates is zeker in staat zijn voorsprong nog uit te bouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties