Een palmares om duimen en vingers van af te likken: de grootste triomfen van de Franse klepper Julien Absalon
Redactie
| 0 reacties

Alle triomfen van de Fransman Julien Absalon als mountainbiker

Een palmares om duimen en vingers van af te likken: de grootste triomfen van de Franse klepper Julien Absalon
Foto: © photonews

Julien Absalon stopt op zijn 37ste met mountainbiken vanwege een pollenallergie. De Fransman gaat de geschiedenis in als een groot kampioen in zijn sport. Zeker eens de moeite waard om zijn allergrootste triomfen nader onder de loep te nemen.

Absalon kende zijn ultieme doorbraak in 2004 en knalde als een komeet omhoog in het mountainbike. Liefst vier jaar na mekaar won hij het wereldkampioenschap mountainbike. Absalon troefde zijn landgenoot Cédric Ravanel en de Zwitser Thomas Frischknecht af.

In de jaren nadien zette de wereldkampioen van 2004 zijn heerschappij verder. Hij deed er nog enkele wereldtitels bij en domineerde in 2006 ook de Wereldbeker. Een jaar later  slaagden de Zwitsers Ralph Naef en Florian Vogel er niet in om hem van een vierde wereldtitel op rij houden.

OLYMPISCH KAMPIOEN IN 2004 EN 2008

Nog voor al deze titels had Absalon van de Olympische Spelen van Athene zijn grote doel gemaakt. Alles moest hiervoor wijken en hij maakte het ook waar. De zilveren medaillewinnaar José Antonio Hermida werd op een minuut gereden. De Nederlander Bart Brentjens volgde op meer dan twee minuten. In Peking volgde Absalon zichzelf op als Olympisch kampioen.

In de jaren die volgden, werd het duidelijk dat Absalon meer tegenstand naast zich moest dulden. Toch pakte hij als veteraan nog een keertje fantastisch uit. In 2014 veroverde hij zijn vijfde wereldtitel. Hij werd ook vijf keer Europees kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties