Spaanse topklimmer niet gelukkig bij zijn team, kan Vinokourov uitweg bieden?
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Mikel Landa heeft spijt van zijn transfer naar Movistar en kan terug naar Astana

Spaanse topklimmer niet gelukkig bij zijn team, kan Vinokourov uitweg bieden?
Foto: © photonews

Mikel Landa reed vorig jaar bij Sky een hele sterke Tour en trok naar Movistar om zijn eigen kans te kunnen gaan. Dat lijkt nu ook tegen te vallen. Een mogelijke oplossing kan een terugkeer naar het Astana van Vinokourov zijn.

Landa reed in 2014 en 2015 al bij Astana. Daarna maakte de Spanjaard de overstap naar Team Sky. In dienst van Chris Froome reed hij vorig jaar een bijzonder sterke Ronde van Frankrijk. Na zelf enorm veel werk op te knappen, strandde Landa op slechts een seconde van het podium.

NIET NAAR GIRO

Een transfer naar Movistar leek een manier om meer als kopman uitgespeeld te worden. Volgens Tuttobiciweb had Landa graag voor de eindzege in de Giro gestreden. De ploeg heeft echter een ander plan. Landa moet zich voorbereiden op de Ronde van Frankrijk.

Het is echter zeer de vraag of Movistar in de Tour niet eerder de kaart Quintana, Valverde of zelfs Soler zal trekken. Alexandre Vinokourov bekijkt naar verluidt of hij Landa niet terug naar Astana kan halen. De renner heeft bij Movistar wel nog een contract tot eind 2019.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties