Tijd begint te tikken voor Peter Sagan, komt er nog ritzege in Californië?
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Peter Sagan heeft niet veel kansen meer om rit te winnen in Ronde van Californië

Tijd begint te tikken voor Peter Sagan, komt er nog ritzege in Californië?
Foto: © photonews

In de Ronde van Californië doet Peter Sagan het altijd uitstekend, maar dit jaar is hij vooralsnog niet aan het feest. Er zijn al enkele kansen gepasseerd en het is dan ook de vraag of die ritzege er nog komt voor de Slowaak.

Een deelname aan de Ronde van Californië betekent voor Peter Sagan steeds meerdere etappezeges. In totaal zit de wereldkampioen al dertien. Een aankomst zoals op de Laguna Seca zit hem als gegoten. Twee jaar geleden klopte hij Greg Van Avermaat nog in Californië. Deze keer moest Sagan de aanvaller Kujins laten voorgaan.

"Ik was moe op het einde. De vluchters hadden de klim al afgewerkt terwijl wij er nog aan bezig waren. Ik probeerde de kloof in mijn eentje te dichten, maar dat was onmogelijk." Afwachten of Sagan dit jaar nog aan zijn ritzege geraakt. In principe volgen er nog twee kansen. "Ik zou heel blij zijn als ik hier een rit kan winnen", vertelt de wereldkampioen aan Velonews. "Indien niet, dan heb ik het hier toch naar mijn zin gehad."

VOORBEREIDING OP DE TOUR

Zijn coach Patxi Vila ziet deze rittenkoers vooral als voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. "Voor de meesten is dit de eerste koers na de klassiekers. In Californië kunnen we zien hoe het staat met de conditie en wat we moeten doen om in vorm te geraken voor de Tour", aldus Vila.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties