Zo brengt de Giro vandaag hulde aan de betreurde Michele Scarponi
Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 5 reacties

De Giro huldigt vandaag Michele Scarponi met een passage door zijn woonplaats

Zo brengt de Giro vandaag hulde aan de betreurde Michele Scarponi

Vandaag staat in de Giro de 11de rit op het menu. 156 km leiden ons van Assisi naar Osimo, waar de renners rond de klok van vijf zullen finishen. Toch is het geen doordeweekse koersdag in de laars. Met een passage door Filottrano brengt de Giro-organisatie hulde aan de betreurde Michele Scarponi.

Het belooft voor veel renners een emotionele dag te worden. Vandaag slingert de Ronde van Italië zich immers van Assisi naar Osimo via Filottrano. Een onooglijk Italiaans stadje dat niet alleen de thuisbasis was van Michele Scarponi, maar waar hij vorig jaar, op 22 april helaas om het leven kwam tijdens een trainingstocht. De 37-jarige Astana-renner kwam toen in botsing met een bestelwagen en overleed ter plaatse.

Hommage

Vandaag wil het peleton de voormalige Giro-winnaar eren. Scarponi fietste in zijn 37 jaar een mooi palmares bijeen met onder andere de eindzege in de Ronde van Italië van 2011 en drie etappezeges in de twee jaren daarvoor. Ook in de Tirreno-Adriatico, Ronde van Trentino en de Wielerweek van Lombardije blonk hij herhaaldelijk uit. 

Eurosport Italië bracht vanochtend al dit bijzondere filmpje om de voormalige wielerkampioen te herdenken:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties