Jarige klasbak herhaalt kunstukje van vorig jaar
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Edvald Boasson Hagen wint net als vorig jaar etappe in Asker

Jarige klasbak herhaalt kunstukje van vorig jaar

Edvald Boasson Hagen heeft de tweede rit in de Ronde van Noorwegen gewonnen met aankomst in Asker. Het is een plek die hem duidelijk goed ligt, want het is niet zijn eerste succes daar. Zijn landgenoot Sondre Holst Enger is na zijn tweede plaats de nieuwe leider.

Op de tweede dag van de Ronde van Noorwegen kreeg het wielerpeloton enkele hoogtemeters en klimmetjes voorgeschoteld. Zeker in de eerste 144km. Nadien volgde nog 25 km op het lokale circuit van Asker.

Een kleine valpartij waarbij renners van Team Dimension Data en RusVelo betrokken waren, was het eerste wapenfeit van de dag. Smukulis, Warnier, Hoem en Lukkedal kozen vervolgens het ruime sop. Laatstgenoemde pakte de meeste punten voor het bergklassement op een klimmetje van derde categorie in Skaret. Na 40 km hadden de vier een voorsprong van 3'14". Warnier won de tussensprint en haakte nadien af.

BERGTRUI, RITZEGE EN LEIDERSTRUI VOOR NOOR

De Storsandtoppen was nog zo'n klim van derde categorie. De Albanees Sefa en onze landgenoot Preben Van Hecke lieten zich in het peloton opmerken op deze helling. Vooraan sprokkelde de Noor Lukkedal de meeste punten, wat hem de bergtrui opleverde. De voorsprong van de vluchters daalde zienderogen en ze werden teruggegrepen op 20 km van de finish.

In de finale waren er uitvalspogingen van Samitier en Bardiani, maar het kwam toch weer samen. De jarige Boasson Hagen sprintte op een hellende finish naar de zege, voor de nieuwe leider Sondre Holst Enger en de Spanjaard Alex Aranburu. De renner van Dimension Data kon zijn uitstekende kennis van de aankomst ten volle benutten, want ook vorig jaar zegevierde de Noorse kampioen in Asker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties