Onder motto 'wie niet waagt, niet wint' blijft deze Belg alles geven
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Tim Wellens blijft in Giro naarstig jacht maken op tweede ritzege

Onder motto 'wie niet waagt, niet wint' blijft deze Belg alles geven
Foto: © photonews

Er komt maar geen einde aan de aanvalslust van Tim Wellens in deze Giro. Meestal waagt de renner van Lotto zijn kans in heuvelachtige ritten of in het gebergte, maar ook op het vlakke is hij niet te onderschatten. In de rit naar Imola had het peloton met hem de handen vol.

Uiteindelijk werd het wel een massasprint, maar Wellens had zich achteraf weinig te verwijten. "Ik heb geprobeerd om alleen aan te komen. Je weet nooit. Op een gegeven moment begon ik erin te geloven. Het zag er immers niet slecht uit. Op die laatste heuvel zijn ze heel snel teruggekomen en dan was het een verloren zaak", deed onze landgenoot zijn verhaal.

Het is niet vanzelfsprekend om telkens voor de aanval te kiezen, want de omstandigheden zijn zwaar. "Er is niet veel tijd om even te recupereren tijdens deze Giro. Het is een heel zware koers. Je moet veel verplaatsingen maken. Met de bus, met de boot, met het vliegtuig."

NOG NIET GEDAAN

Wellens had eerst gezegd dat de elfde etappe wellicht zijn laatste kans op winst was, maar heeft zijn kar enigszins gekeerd. "Mijn Giro is nog niet gedaan. Gisteren was het inderdaad wel mijn laatste grote kans om te winnen. Maar als je niet probeert, zal het nooit lukken. We gaan zien wat er nog mogelijk is de komende dagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties