Ploegmaat Van Avermaet pakt uit in tijdrit Ronde van Californië en mag meteen ook de gele trui aantrekken

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Ploegmaat Van Avermaet pakt uit in tijdrit Ronde van Californië en mag meteen ook de gele trui aantrekken
Foto: © photonews

Tejay van Garderen heeft een flinke dubbelslag geslagen in de Ronde van Californië. De Amerikaanse klassementsrenner van BMC won de vierde etappe - een tijdrit over ruim 34 kilometer - en neemt meteen ook het geel over van Egan Arley Bernal, het supertalent van Team Sky.

Het stond in de sterren geschreven dat de amper 21-jarige Colombiaan het tegen de klok niet zou redden. Uiteindelijk finishte Bernal in Morgan Hill als achttiende op 1'23" van uiteindelijke ritwinnaar en thuisrijder Van Garderen. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin, ook al een BMC-man, finishte knap tweede op amper zeven seconden van zijn 29-jarige ploegmakker.

De jonge Brit Tao Geoghegan Hart van Sky moest al ruim een halve minuut prijsgeven. Beste landgenoot in de tijdrit was trouwens Laurens De Plus, de 22-jarige Oost-Vlaming van Quick-Step, die begin deze maand zijn langverwachte comeback maakte, finishte als 28ste op net geen twee minuten van de ritwinnaar.

In het klassement staat het Belgische klimtalent knap achtste op 2'13" van Tejay van Garderen. Die mag alvast beginnen dromen van zijn tweede eindzege, ook in 2013 was de ploegmaat van Greg Van Avermaet de beste. Tenzij nummer twee Bernal, die op 23 seconden staat, nog iets uit zijn Zuid-Amerikaanse hoed tovert...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties