Štybar onder de indruk van roze trui Simon Yates: "Toen ik hem zag vertrekken, was ik even bang voor een serieuze verkoudheid"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Štybar onder de indruk van roze trui Simon Yates: "Toen ik hem zag vertrekken, was ik even bang voor een serieuze verkoudheid"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was het proberen waard, de duo-aanval van Zdeněk Štybar en Tim Wellens in de finale van de elfde etappe van de Giro. Even leken ze op weg naar een onderonsje voor de ritzege, maar dat was buiten die straffe Simon Yates gerekend.

De 32-jarige Styby waagde zijn kans, meer kan je niet doen: "Ik heb het geprobeerd en had met Tim Wellens een sterke kompaan mee. Van die twee laatste hellingen wist ik dat ze voor mij te lastig zouden zijn, vandaar mijn vroege aanval. Misschien té vroeg, maar het was alles of niks", aldus de sympathieke Tsjech van Quick-Step. 

"Toen ik Simon Yates zag vertrekken op zijn groot verzet vreesde ik eventjes voor een serieuze verkoudheid. Met Maximilian Schachmann hadden we trouwens nog iemand in die mooie finale dus hadden we als ploeg nóg een kans om te winnen. De slotkilometers waren wel lastiger dan verwacht. Enfin, ik hoopte op een mooie bonus en dat de rest naar elkaar zou kijken, maar een voorsprong van zes secondjes was helaas te weinig voor de ritzege."

 

It was worth it to try. #stage11 #giro101 ? @cyclingimages

Een bericht gedeeld door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties